Diskuse

BREXIT ještě neplatí !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby autor byl politikem, tak vyvolá občanskou válku v historicky rekordním čase. Víc pohrdání demokratickým názorem občanů jsem nezaznamenal ani z brusele.

0 0
možnosti

Píšete blog, ale o reáliích nemáte potuchy. Jednak si Britský parlament bez opravdu vážného důvodu nedovolí postavit se proti výsledkům výsledkům referenda. To by byl v Británii ještě větší chaos než je teď. Ale hlavně se nám snažíte namluvit, že Němcům se to hodí, a že ovládnou EU. Nic není pravdě vzdálenějši. Oni byli snad nejvíc za zůstaní Británie v EU. Němci totiž Brity nutně potřebují k vyváženi a blokováni líného jihu. Teď budou sice nejsilnější, ale ve skutečnosti snáze přehlasovatelní. Podle názoru, že Němci chtějí ovládat EU, poznáte buď notorického provokatéra, nebo opisovače od přiblblejch reportérů, kteří nejsou sni schopný sledovat německá médi a vyjádřeni Německých politiků, o diskuzích ani nemluvím. Jestli Němci něco nechtějí, tak vládnout Evropě, oni totiž dobře vědí, že se to vždycky obrátí proti nim. :-)

0 0
možnosti
Foto

Začínám mít více pocit, že britští politici si stále více uvědomují, že výsledky referenda jsou průšvihem, který mimo jiné ohrožuje i celistvost Spojeného království. A tak hledají cestu, jak z té šlamastyky ven a neztratit přitom tvář. Proto také otálejí s podáním oficiálního oznámení do Bruselu, že z EU vystupují. Cameron dokonce tvrdí, že by to měl udělat jeho nástupce a že on skončí až po kongresu konzervativců někdy na podzim. Boris Johnson se náhle také nikam netlačí.

Navíc se objevily informace, že z právního hlediska nejsou výsledky referenda pro britskou vládu a parlament nezávazné. Můžete namítat, že nicméně z morálního hlediska by měly být ale výsledky referenda závazné. S tím bych souhlasil, pokud by referendum skončilo poměrem třeba 65:35. Výsledek byl ale 52:48, což je v pásmu statistické chyby. To znamená, že polovina společnosti chce z EU odejít a polovina chce zůstat. Společnost je rozdělená a realizace brexitu by rozpory ještě prohloubila - viz situace ve Skotsku a Severním Irsku. Je zřejmé, že Britové nemají s referendy větší zkušenosti a tak pravidla pro uznání jejich platnosti byla stanovena velmi ledabyle.

Nemohu samozřejmě Britům radit. Považuji však za rozumné, aby o vystoupení Spojeného království z EU rozhodl definitivně britský parlament. Ten by buď výsledky referenda potvrdil a vyzval britskou vládu, aby Bruselu oficiálně oznámila, že Spojené království z EU odchází. Anebo by se rozhodl výsledky referenda ignorovat (třeba s ohledem na těsný poměr hlasů) a vyzval britskou vládu, aby ohlásila svůj úmysl nevystupovat z EU. To ovšem vyžaduje jistou politickou odvahu. Doufám, že britští politici tuto odvahu nakonec naleznou.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Vy asi nemáte Brity rád. :-/

0 0
možnosti

Snad byste se měl poučit o úředních jazycích EU. A nevykládal o "odstranění" angličtiny. Zbytek blogu má obdobný charakter, jako ta část o angličtině.

0 0
možnosti

I51v86o 57Ž47á34č92e98k

27. 6. 2016 9:31

Proč 75 % a 60 %? Proč tolik riskovat? Proč ne rovnou 100 % a 100 %?

1 0
možnosti

Autorem nápadu je politik, europoslanec, čelní příznivec odchodu. Nevím proč chtěl tolik riskovat. A proč najednou tak chabý výsledek bere.

0 0
možnosti