Děkujeme za pochopení.
StumedlazOltecu
Autor jaksi pomíjí fakt,
že okurky zab aledné v igelitu jsou zřejmě ideální živná půda pro Eschericha coli. Většina střevnívh infekcí zahyne na suchu asi za hodinu..
jozko skocdopole
Re: Autor jaksi pomíjí fakt,
Cerstvy vzduch a sucho je nejvetsi nepritel bakterii.
adua
ponaučení
Děkuji za článek. Poučila jsem se. Netušila jsem, jak se ve Španělsku pěstuje zelenina. Budu se snažit kupovat jen české výrobky na farmářských trzích. O bio produktech se toho již hodně napsala, většinou negativní názory.. Bio okuirky ze Španělska toto jen potvrzují.
lolek77
Ta rada "kupovat tuzemskou zeleninu"
je úsměvná. Především je nejvýznačnější část obchodní sítě v německých, rakouských a britských rukou a tito vlastníci dováží nezralou a nechutnou zeleninu ze Španělska, protože jejich systému to vyhovuje. Domácí producenti vedení myšlením komunistických Velebů chtějí hlavně peníze pokud možno bez práce. Takže pěstují hlavně fotovoltaiku, řepku a dotace EU na nicnedělání. Těch několik vyjímek, kteří pracují má jen lokální význam a při současné ceně dopravy je pro spotřebitele neúnosné jezdit nakupovat mimo nejbližší obchody o promarněném času ani nemluvě.
sorgedoktor
No ale merunky ze Znojma nebo z Mikulova,
to se vyp,latí pro 50 kg dojet třeba z Náchoda..
JfV
Už Havel říkal,
že nic nemusíme u nás pěstovat, že všechno dovezeme. A taky to tak s poli i zemědělci dopadá a brzy i docela dopadne. Totiž na hubu, úplně. Jak má náš zemědělec vydělat, když nemůže mít objektivně tak nízké náklady, jako ti Hispánci. Aby je snížil, to snad má taky žít mezi plachtami a vyměšovat se do vody na zálivku ? Mnozí z diskutujících by jim to přáli, bohužel...
Inkvizitor Johny
Nadpis příspěvku
No je to hrozné. Přitom Evropa by z toho, že v zimě nemá rajčata, určitě nepoložila ani by se nikdo nezbláznil. I volný trh má svá velká negativa.
vtech
Re: Nadpis příspěvku
Nuti Vas nekdo to kupovat? Ja uz spanelskou zeleninu nekupuju nekolik let. Nema zadnou chut.
SID09
Bio je nebezpečný.
Tady máte aspoň jasný příklad jak je nebezpečný konzumovat BIO
Novotnak
Problém vidím především v tom,
že neznáme původ těchto "bio" okurek, ale pokud jsou bio, tak nemohou pocházet z těchto skleníků o kterých jsem dokument také viděl a od té doby nejím španělskou zeleninu.
Daleko pravděpodobnější mě přijde varianta, že pocházejí z nějaké bifarmy, kde se nepoužívají umělá hnojiva a hnojí se hnojem a močůvkou. (mmj. hnojem a močůvkou se hnojí i na všech ne-bio farmách a zemědělských družstvech).
Jinak okurky co jsem si kdy vypěstoval jsem většinou nemyl a jedl rovnou na poli a nikdy mi z nich nic nebylo. Mimochodem nejvíc vitaminů má ovoce a zelenina právě ve slupce, ale samozřejmě kupované ovoce je rozumné důkladně umýt, protože nikdy nevíte čím a kdy to šplíchali proti nemocem nebo kdo to měl v rukách.
maryfox
Stále se nedozvídám
z které části okurek byla bakterie E coli vykultivována. Domnívám se, že se může vyskytovat pouze napovrchu okurek, kde asi došlo k potřísnění nějakým bio hnojivem, které obsahovalo kravský hnůj. Bakterie těžko může vniknout do plodu a tam se pomnožit, jak se snad domnívá autor. Uvnitř plodů můžeme najít pouze rezidua chemických prvků, které se tam se závlahou dostanou. Proto vidím možnost nákazy od ubohých lidí, kteří asi nemají moc jiných možností k přežití, jako velmi malou. Vše je v kuchyňské hygieně, pořádně omýt a co lze - oloupat. Budeme li loupat okurku, byť vypadá svěže a čistě, bez omytí, přeneseme bakterie z povrchu na dužinu kterou sníme a můžeme mít problém. Takže žádná panika není na místě. Zelenina v obchodě nikdy, ale opravdu nikdy nebude sterilní a zbytek je na nás. Pro povzbuzení doporučuji najít si někde něco o těchto problémech např. v Indii.
brta
kdyby
Kdyby to zavinila česká firma,tak by od nás nekoupila EU ani lokomotivy!
Dante_
E.Coli
Prosimvas... Escherichia Coli je s vami i ted. Je to bezna soucast strevni mikroflory vsech zivocichu. Neni to nejaka zabijacka bakterie. Proc zpusobuje problemy? Regionalne se lisi. Je treba duvodem toho, proc turiste dostanou treba v zahranici prujem. Neni to kvuli nejakemu znecisteni, proste neni nas organismus na lokalni variaci uvykly... a casem se adaptuje.
Tahle pitoma medialni masaz, ktera se tvari, ze E.Coli je nejakou zabijackou bakterii mne uz unavuje.
plážista
Re: E.Coli
A to je právě ten rozdíl mezi vámi a autorem článku. Zatímco autor si o problému zjistí co možná nejvíc informací a pracuje tak, jak by měl pracovat každý normální novinář, vy jste někde něco slyšel a to vám stačí k naprostou hloupé poznámce. Zadejte si bakterii E.coli do vyhledávače a přečtěte si něco víc. Dozvíte se nejen o mnoha variantách, ale i o funkcích, o důsledcích apod. Takto jste za blbce.
- Počet článků 110
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2246x