Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M-PVY

madqwert - politicky vezen yDnes

31. 12. 2010 8:30
1. nemas pravdu

podil vydaju na HDP neni klamny... je to jediny relevantni ukazatel, pokud maji jinde vyssi ceny, pak maji i vyssi HDP, proto argumentuji lekari relativnim ukazatelem a nikoliv absolutnim a jejich argumentace na rozdil od tve je spravna ;-D

0 0
možnosti
K

kosciuszko

31. 12. 2010 8:30
Aby bylo jasno

Do zdravotnictví šlo 40 let 4% HDP, nyní 7%.Na platy šlo 30%, stejné je to i dnes.

V  EU je to 60-70%, platy lékařů v EU jsou 2 až 5 násobkem průměrné mzdy ve státě. / Proč to u nás má být jiné ?/ V EU je minimum přesčasů, pacienti jsou zodpovědnější, svoje problémy řeší adekvátně, u nás pacient často vyčkává a pak volá RZP, úroveň zdravovědy je snad nejhorší v Evropě.V německém špitálu je v noci klid, u nás se valí příjem za příjmem.Je to pochopitelně i otázka špatné vybavenosti první linie.Pokuď padnou některé soukromé ambulance neděje se nic,

pokuď odejdou mladí lékaři z nemocnic je to katastrofa, ze které se zdravotnictví nevzpamatuje.Předpokládám, že v březnu odejde 100 ,max.200 lékařů.

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

31. 12. 2010 8:20
ceske zdravotnictvi je prefinancovane

tretina vydaju jde totiz do kapes hochstapleru..Korupce.

Toho humbuku kolem dokturku vyderacu je az moc.At se seberou a vali..Skoda, ze nebudou platit studia, ktera u nas platil stat, potazmo dane platici lide a kteremu, potazmo lidem v nem, jejich pripadny odchod ve vetsim poctu muze zneprijemnit zivot.

U lekaru je predpoklad vyssiho vzdelani, se kterym se nekdy poji i vysii inteligence.

Ta je vsak otazkou, kdyz se takovy pocet "inteligentu" necha zblbnout politicky tendencnimi a preplacenymi sockomansckymi rvouny...Take bych rad videl soukromnika, ktery je statem placeny pausalne, bez ohledu na pocet klientu jako felcari..Stejne tak neni tolik soukromniku, kteri si placeni statem a ve sluzbach statu sjednavaji klienty pro svou soukromou parxi jako felcari..

Ne, doktori rozhodne nejsou neco vice nez ostatni, jenom lidske zdravi je jeden velky a spinavy obchod, na kterem si felcari chteji neco trhnout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.