Jan Bílek

Zeman na trůnu českých králů.

12. 03. 2013 10:10:00
Konečně se splnila odvěká touha bývalého prognostika, předsedy vlády a důchodce z Vysočiny. Jeho inaugurace proběhla ve vší důstojnosti i když jisté části české společnosti se chtělo zvracet, třicet pozvaných poslanců a deset senátorů se odmítlo dostavit a premiér Nečas se tvářil jakoby trpěl žaludeční nevolností.

Seznam zlotřilých poslanců byl zveřejněn a jistě budou podle práva českých panovníků potrestáni. Je dobré si připomenout, že slovo inaugurace má svůj původ ze starověkého Říma, kde se tehdy jednalo o symbolické přenášení božské síly na nově zvolené augury. Zeman si toho jako známý vzdělanec byl jistě vědom a tak neopoměl v závěru svého projevu vyzvat nejvyššího ke spolupráci: "Bože, dej mi odvahu, abych se snažil ovlivňovat věci, které ovlivnit mohu. Bože, dej mi pokoru, abych se nesnažil ovlivňovat věci, které ovlivnit nemohu. A Bože, dej mi moudrost, abych dokázal rozlišit mezi prvním a druhým (citace z Thomase Mora)."

Sice to od "tolerantního ateisty" (Zemanova vlastní slova) zní poněkud falešně, ale rozhodl se být prezidentem všech občanů, tedy i těch věřících. Poněkud horší pro vztah Česka a Vatikánu je fakt, že se Zeman staví proti církevním restitucím. Na druhou stranu se po své inauguraci šel poklonit k hrobu sv.Václava v katedrále s.Víta a poněkud tak zahladil své minulé výroky o tom, že sv.Václav byl panovník, který ohnul páteř proto, aby se vyrovnal s větším sousedem. Zeman také při jedné příležitosti označil svátek sv.Václava za oslavu servility a kolaborace.

Zdá se tedy, že náš milý první lidem přímo zvolený prezident Zeman bude i ve svém úřadu využívat své schopnosti ohýbat fakta a šířit kolem sebe bonmoty bez hlubšího obsahu. Dále nebude oblibovat ty zatracené novináře, ty věčné rýpaly a kazisvěty, které označil za jeden z ostrůvků negativní deviace a bude se snažit je zřejmě hubit všemi prostředky.

Ještě by se měl pokusit vyrovnat se i panu Klausovi v založení vlastních internetových stránek www.zeman.cz. Zatím bohužel tuto doménu vlastní jakási botami se zabývající firma Technogroup s.r.o., která má i doménu zemanshoe.cz, takže by se snad mohli vlastníci firmy té Zemanovy vzdát. Taková forma hodnotného daru prezidentovi by mohla firmě jen prospět, zvláště když v ní vyrábějí humanitární antiminové boty jako stvořené pro naši armádu. Což poslat kromě domény Zeman.cz panu prezidentovi i jeden pár bot, která se mu jistě bude hodit při jeho návštěvě našich jednotek v zahraničí?

Nicméně panu prezidentovi upřímně přeji, aby se nestal obětí ani teroristů ani obětí politických intrikánů. Při jeho vrozené opatrnosti a díky rozhodnutí nepořádat žádné amnestie můžeme očekávat, že nebude obviněn z vlastizrady tak, jak se to "podařilo" jeho předchůdci.

Autor: Jan Bílek | karma: 18.53 | přečteno: 1065 ×
Poslední články autora