Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzpomínám si na 80. léta minulého století, kdy se hledaly cesty k levnějšímu nasycení lidských mas a slibovaly se kosmické technologie. My puberťáci jsme byli unešeni představou, že jednou budou v Africe lány superobřích brambor a my sami, že si třeba koupíme biftek v tubě a budeme ho pocucávat v tramvaji.

Dnes každý nadává na geneticky modifikovanou kukuřici a sójové paštiky s příchutí uzeného masa se nedají jest. Mlíko není co bývalo a první brambory s máslem a hrnkem kefíru je málem luxus. Inu, pokrok nezastavíš.

0 0
možnosti

R^

Mě se vybavuje jen propagace jakéhosi humusu z mořských řas na sto způsobů.

0 0
možnosti

Nějak mi tam chybí zdroj dusíku. Bez toho ty proteiny nevyrobíte, protože to jsou dusíkaté látky. Mohl tam být od začátku v podobě amonných solí, ale pak ten systém není nekonečným zdrojem, protože ten zdroj dusíku při odebírání proteinů dojde a bude se muset doplnit. K tomu, abyste nasytil zástupy, tak budete potřebovat značné množství...hnojiva. V Bibli se dále mluví o takřka okamžitém nasycení. Bible tedy popisuje něco jiného.

0 0
možnosti

Snaha "zdůvěryhodnit" bibli skrze technické řešení může být pro samotnou víru kontraproduktivní - neukazuje to totiž na Boha, ale na emzáka. Pokud se tak děje v rámci nového archeoastronautického náboženství, dá se to pochopit a není to jen mana, která měla být lahodným jídlem a ne nějakým droždím, ale i kosmické lodě (Ezechiel), kolo v kole alá pásový či šroubový podvozek, Archa jako kondenzátor a vysílačka, byť to byla obyčejná truhla s harampádím k obřadům s možnou pojistkou kletby a dalo by se toho najít více, třeba atomovou bombu (Sodoma a Gomora) - k tomu všemu stačí jen trocha fantazie...

1 0
možnosti

Pokud by se podařilo touto cestou nasytit miliony hladovějících, tak by to stejně k ničemu nebylo, protože by lidí přibývalo ještě šílenějším tempem než nyní a brzy by byly zničeny jiné a pro život stejně důležité zdroje. A kdo nemá co pít nebo co dýchat, tomu může být fuk, kolik má potravin.

Lidstvo by potřebovalo účinnou a racionální kontrolu porodnosti mnohem spíše než zvýšení produkce toho či onoho.

6 0
možnosti

jenže to je neslučitelné s většinou náboženství... a víra, to jest tá cesta co lidstvo zahubí ;)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS