Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane, ač nejsem příznivkyně produktů firmy Microsoft, tak Vám doporučím, abyste se zklidnil, pokud jde o kuratelu!

To chcete soukromý podnikatelský subjekt, pro jehož produkty se může každý rozhodnout svobodně, nebo je svobodně odmítnout, regulovat nějakým nadstátními komisemi? Nedejbože zvláštní komisí OSN?!

Jak má soukromá firma odpovídat za to, s jakou péčí a odpovědností ten který zákazník s jejími produkty nakládá? Jak je instaluje? Jak je umožňuje využívat? apod.

Mohu se zeptat? Nejste politik? Ti mají takové absurdní nápady!

0 0
možnosti

J82a83n 61B11í70l30e77k

16. 5. 2017 21:39

Milá Mileno, politik nejsem a nikdy jsem nebyl. Jen jsem trochu rozhořčený nad tím, že zatímco například Váš automobil jste zajisté koupila se zárukou možná až na pět let, u programového vybavení je to věc neznámá a to od počátku počítačových věků. Chápu jako bývalý aktivní programátor, že to prostě u takového produktu není možné. Když si ale uvědomíte, že se dnes pomocí počítačů a programů řídí svět, musí Vás popadnout alespoň trochu strach z toho, s jakou lehkomyslností jsme se do toho dali. Mluví se kolem dokola o kybernetické bezpečnosti, ale nikdo v podstatě neví, co by se mělo podniknout. Přesto se zakládají "odborné" komise či úřady, které se ovšem starají o to, kde budou mít pěkné kanceláře, špičkové počítače a skvěle placené specialisty. Nejlépe se prý na ně hodí napravení hackeři. Jak píše níže J.Řezník, v každém programovém kódu se ale najde nějaká skulina a tak nám asi nezbývá než se změnit v bezstarostné fatalisty...

0 0
možnosti
Foto

Podle toho, co vím jako naprostý laik, tak uvedení počítače v činnost je záležitostí aktivace 100 000 souborů, a vzhledem k tomu, jak postupně se tento základní software vyvíjel, tak není divu, že lze v něm snadno nalézt skuliny.

0 0
možnosti
Foto

Víte, jaký je nejhorší software? Ten, který vytvoří komise.

A Čínu vůbec nepočítejte,protože ta je zamořená pirátskými licencemi Windows (což znamená, že jsou zakázané aktualizace, aby ta pirátská licence nebyla odhalena). To jsou snadné cíle.

Ostatně, i u nás v diskusních fórech každou chvíli někdo radí, že je potřeba ve Windows vypnout aktualizace - tak se potom ale nemůžete divit ničemu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS