Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

cz.pete

11. 12. 2010 13:28
Nesouhlas

"Nabízí se ale jednoduché řešení nejlépe pro celou Unii: chceš podnikat v naší zemi, chceš tady vydělávat a obrat naše obyvatele o jejich těžce vydělané peníze?"

- Cože? Já myslel, že když dávám firmě nějaké peníze, že za ně dostanu protislužbu, že je dávám dobrovolně. Z vaší věty to vypadá, že jsou firmy loupežným gangem. Pro vás je zřejmě majitel restaurace hajzl, který zneužívá lidský hlad, aby lidi okradl.

A k danění firem - buďme rádi, že alespoň něco vytváří tlak na výši daní směrem dolů. Kdyby nehrozily odchody firem, stát napálí takové daně, že se tu celá ekonomika zadusí. Ale hlavně, že by bylo na nenažraný veřejný sektor, přece ten nám zajišťuje blahobyt.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

9. 12. 2010 9:43
Státní zaměstnanci i vy o ekonomii nic nevíte!

To je mé stručné konstatování po přečtení vašeho článku. Do státní kasy teče dlouhodobě čím dál víc peněz a i kdybychom dávali našemu státu vše, stejně by byl schopen utratit víc, než vybere. Naopak je třeba roli státu omezovat, snižovat výdaje i daně.

0 0
možnosti
IK

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

8. 12. 2010 13:04
Před velkou fr. revolucí se platila i daň z komínu.

Nu a pak to přišlo..... :-)

0 0
možnosti
N

Novotnak

8. 12. 2010 1:10
Ano, jak sám píšete: "je to úplná blbost"

1. Není pravda, že tato či jiné firmy neplatí v dané zemi žádné daně, to je prachsprostá lež. Přinejmenším platí daně za svoje zaměstnance, platí DPH, případně spotřební a jiné daně!!! Troufám si tvrdit, že jednotlivé pobočky velkých korporací platí v dané zemi i daně ze zisku. Jediné čemu se vyhnou je druhotné zdanění těchto už jenou zdaněných peněz.

2. Když se zvednou platy státních zaměstnanců,tak 90 % z tohoto navýšení platů půjde na útratu za zboží a 80 % tohoto zboží je z dovozu, tedy řekněme 50 % z těchto peněz půjde do zahraničí,ale 100 % těchto peněz půjde na vrub státnímu dluhu a ten si budeme ze 100 % muset zaplatit sami. Tedy abychom tisícovku přidali státním zaměstanncům musíme o dva tisíce zvednout daně, abychom to utáhli...

3. Když máte firmu která působí ve dvaceti zemích, každá z těch dvaceti zemí bude chtít aby měla zrovna u nich sídlo a u nich platila daně!Proto není možné nařizovat firmě, kde má platit druhotné daně.

Je tam toho víc, ale nevím jestli to není marné.

0 0
možnosti
IK

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

8. 12. 2010 13:05
Re: Ano, jak sám píšete: "je to úplná blbost"

ty si ale chytrej. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JB

ahasweb

7. 12. 2010 20:10
Milí čtenáři,

 jistě jste většinou pochopili, že můj návrh na zvýšení platů státních zaměstnanců jsem nemyslel  vážně. Bohužel jen jeden z Vás přišel s nápadem, aby se platy státních zaměstnanců vázaly na "výkon ekonomiky", nejspíše podle toho, kolik se vybere daní a o kolik se sníží státní dluh. Je jisté, že jejich platy budou muset po letošním snížení několik let  stagnovat a že by se vláda měla hlavně starat o to, jak vybrat co nejvíce daní z firem - viz britský příklad. Doufám, že se nějaký skutečný ekonom - novinář pokusí zjistit, které firmy u nás daně neplatí a kolik to dělá ročně. Pak by bylo skvělé zorganizovat generální stávku na podporu vzniku takového zákona, aby tyto firmy zaplatily bez ohledu na to, kde mají svoje hlavní sídlo. Minimálně by se neměly těmto příživníků dávat daňové prázdniny a pozemky zdarma. Zdraví Vás Jan Bílek, autor článku

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 12. 2010 20:23
Re: Milí čtenáři,

Jo, jo. Bohužel až po druhém přečtení. (Četba kvapná, .....)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 12. 2010 12:19
Je toto možné?

Zvyšte platy státních zaměstnanců - tím rozhýbeme trh.  Jistě. Takto zvyšujeme my, EU, USA, svět HDP. Leta. Ovšem na dluh!!!!!!  Teď přišla doba platit.

Mohl bych říci i vám - rozhýbejte trh, kupujte si více. Že nemáte tak vysoký příjem? No tak si vypůjčete. Ale trh bude rozhýbán!  Jo - že se neptám, jak bude trh vypadat, až vyhlásíte osobní bankrot?  Ale to vy se přece v posledním odstavci svého blogu také neptáte!!!!

0 0
možnosti
IK

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

8. 12. 2010 13:06
Re: Je toto možné?

nechápe nechápe nechápe..

.

smysl článku. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 12. 2010 12:13
Vy nemáte akcie těchto nadnárodních korporací? Proč?

Jsou veřejně obchodovatelné.

0 0
možnosti
PN

Strasak

7. 12. 2010 11:47
:-)

Uvědomujete si, že když dáte státním zaměstnancům víc, tak musíte někoho oškubat na daních. TAkže to co si koupí ti státní zaměstnanci, to si nekoupí ten, komu to sebrali an daních nebo jiných poplatcích?

0 0
možnosti

Dr No

7. 12. 2010 11:10
Nejlepším řešením

by bylo natisknout víc peněz. Stát má na ně tiskárničku a může si jich natisknout kolik chce. A bylo by po deficitu ....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
N

Novotnak

8. 12. 2010 2:03
Re: Nejlepším řešením

A nemyslít si, že kdyby to šlo, tak už by to dávnou dělali?

0 0
možnosti
P

petr.n_22

7. 12. 2010 10:47
A kde na to chcete vzít ?

Jak by měl stát asi přidávát, když namá z čeho ?

Tak dlouho se ve jménu "budování sociálního státu" v evropě daňě zvedali, až ti, co mají možnost, utíkají - je to stejné jako teď třeba s naftou, zvedla se spotřební daň, a vybralo se méně.....

Nic nepřidávat, jen nechat lidem a firmám více v peněžence, némě přerozdělovat.

Ad. "banky budou výhodněji půjčovat těm chudším" ... to je cesta do pekel začínajícími exkucemu a končící pády a státní sanací bank.

Prostě méně zásahů státu, némě přerozdělovaní, prostě nemší stát (a hlavně ten sociální)

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.