Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

24. 1. 2009 10:53
trh se neustále vyvíjí

Dnes roste podíl tzv. opensource řešení. Není to však zadarmo, jak si mnozí myslí. Takové OS a aplikace vyžadují profesionální správu. Funguje to tak, že zákazník (např. pošta, firma, banka) platí za správu svých počítačů a správce ji vykonává. Stále častěji je pro správce výhodnější používat tzv. opensource a customizovat ho dle svých potřeb. Zákazník platí prakticky stejnou cenu, ale tržby neinkasuje MS, ale třeba IBM, Hp a pod. Proto MS vstouipl na trh ERP. Dnes je MS konkurentem SAP a dalších ERP SW firem, vstupuje i do SI, takže je pod tlakem konkurence, která chce také svůj díl trhu.

0 0
možnosti
PK

dolch

25. 1. 2009 0:33
Re: trh se neustále vyvíjí

OpenSource je velice zajímavý fenomén. Je to takový skorokomunizmus, jenom dotovaný velkými firmami - no vlastně docela stejně jako byl ten "velký" komunizmus. Ale to je nepodstatné. Důležité je, že dnes to nikdo nebere moc vážně, ale za 50 let už Microsoft nebude vyvíjet vlastní operační systém, ale bude chrlit aplikace pro Linux. Kdo mi nevěří, tak za 50 let si to tady povíme :-)

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

23. 1. 2009 23:52
Podotek

Pisete, ze pro nektera zarizeni M$ zamerne neposkytuje ovladace - u HW (webkamery, TV karty...) je ale ovladac veci vyrobce, nikoli Microsoftu. Celkem bych chapal, ze ne kazdy bude chtit investovat do podpory zastaralych nebo jinak minoritnich operacnich systemu, zamerit se na mainstream je proste nejlevnejsi.

0 0
možnosti
JB

ahasweb

24. 1. 2009 10:44
Re: Souhlasím,

ale když teče do bot, je dobrý každý zákazník, který by si nový systém koupil, ale nemůže. A že by Microsoftu chyběli programátoři? Má jich včetně těch v Indii jako máku.

Jan Bílek

0 0
možnosti
VR

vver440 re-powering

23. 1. 2009 10:55
karma a souhlas

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS