Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

IJNovak

21. 1. 2009 22:35
ETE 3,4 shodné typy a III+ generace VVER vyvolá

oživení českého energetického strojírenství, bude vyvinut vhodný systém kontroly a řízení technologických procesů v česko-ruské spolupráci a budeme schopni vyškolovat operátory na další JE do světa a na dlouhodobé provozování. Např.Turecko, Vietnam, Egypt aj.!!! To je přidaná hodnota vzdělanostní ekonomiky- výstavbu jaderné elektrárny na klíč včetně provozování!!!

0 0
možnosti

aJFa against censorship terror

21. 1. 2009 11:25
výborně

R^

a tohle tahá rotnej do vlády :-©

0 0
možnosti

vnislav

21. 1. 2009 11:04
Souhlas, ale

Rozdíl mezi závislostí na Rusku v plynu a jádru je přece doočíbijící. Při výpadku u plynu nastávají problémy prakticky okamžitě, kdežto u jádra je pořád dost času hledat a najít alternativní řešení. Lze vytvořit zásoby jádra na léta, čehož bychom u plynu nikdy nedosáhli. Ani diverzifikace dodávek plynu není samospásná. Chcete mi snad tvrdit, že středoazijské republiky, Írán, Turecko, ba i Bulharsko s Rumunskem jsou bezpečné země?

Uranu máme dost, strategický bezpečný zpracovatel se najde. A všechny zelené pošleme prostě do (Y), pokud se teda oportunisticky nepřizpůsobí situaci.

0 0
možnosti

petrs51

21. 1. 2009 10:24
To samé

je s opatřením jízd kamionů. Teď když řada dopravců krachuje, protože nemá zakázky tak je nakonec budou podporovat. V německu se počet kamionů snížil opravdu rapidně.

0 0
možnosti

buxus

21. 1. 2009 10:16
Docela souhlas až na poslední větu

Francie a Německo v oblasti jaderné energetiky žádný komplot neuzavřely. Až doposud i měly zcela odlišné strategie. Francie kryje svou výrobu elektřiny z 80% jadernými reaktory (a je přitom největším exportérem elektřiny v EU), zatímco Německo pod tlakem tamnícj źelených vyhlásilo na rozvoj jaderné energetiky útlmový a posléze likvidační program. Díky postavení Francie v EU, byla naše jaderná energetika ušetřena ještě horšího nátlaku ze strany Nmecka a hlavně Rakouska.

0 0
možnosti

sir Humprey

21. 1. 2009 10:13
přesně

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.