Jen vláda národní jednoty nás může spasit.

5. 09. 2013 10:00:00
Míváte někdy živé sny? Já ano, a ten poslední je skutečně kuriozní. Dal by se zařadit mezi sny věštecké. Podívejme se, co se mi to stalo, eeeh, co se mi to zdálo:

Dream's Time - free

Stál jsem na Václaváku pod koněm a řečnil jsem k davu asi dvaceti lidí něco asi v tomto stylu: Jedině vláda národní jednoty může zachránit tento stát a společnost od věčných nesmyslných bitev "levice" a "pravice". Jak to vidím já: po mimořádných volbách pověří Zeman Haška z vítězné ČSSD sestavením vlády, která ale v parlamentu nezíská podporu, protože Zeman v zákulisí udělá předem vše pro to, aby tato vláda neprošla. V druhém pokusu jmenuje premiérem svého dlouholetého tajného přítele Václava Klause, který sestaví vládu z ministrů pocházejících ze všech možných stran i nestran na základě předem uzavřených tajných dohod.

Tato vláda, později označovaná historiky jako vláda národní jednoty neboli Klausova superkoaliční vláda konečně nastolí zlatá léta české politiky. Všechny politické strany včetně komunistů budou usilovně pracovat na tom, aby se spravedlivě podělily o profit z vládnutí. Česká republika se stane vzorem pro všechny státy EU i jinde, zejména pak pro Itálii, kde padá vláda pravidelně každého půl roku.

Dojde i na ústavní změny:parlament prodlouží stávající čtyřleté volební období na desetileté. Zeman bude zvolen i na další pětileté volební období, tedy jestliže se toho ve zdraví dožije. V budoucnu bude nazýván historiky Velkým sjednotitelem a bude mu posmrtně postaven na pražské Letné pomník v nadživotní velikosti. Za ním pak budou stát svorně ve dvouřadu představitelé všech politických stran existujících v době budování monumentu. Tato politická národní fronta bude pak prodlužována o sochy reprezentující všechny další nové strany. Sousoší se tak postupně stane dějepisnou pomůckou mapující politickou historii České republiky.

Konec událostí, které se odehrávaly po skončení mého věšteckého snového projevu na Václavském náměstí si nepamatuji. Faktem je, že jsem se probudil na zemi vedle postele s boulí na hlavě. Přesto se domnívám, že uskutečnění mého věšteckého snu není až tak nereálné, jak by se na první pohled zdálo. Zkuste se nad tím v diskusi zamyslet a připojte i Vaše návrhy na politické uspořádání v našem státě. Třeba dáme společnými silami dohromady něco smysluplného.

Autor: Jan Bílek | čtvrtek 5.9.2013 10:00 | karma článku: 7.06 | přečteno: 312x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 137 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.49 | Přečteno: 554 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 523 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 110 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2246

Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...